O PŘIJÍMÁNÍ SAMA SEBE

Má devítiletá dcera miluje počítání životních čísel lidí. Objevila tuto numerologickou metodu teprve nedávno, ale je jí „posedlá“. Její životní číslo, dle data narození, je 8. Ke každému životnímu číslu existuje popis člověka, jeho darů. Popis jeho osobnosti.
Měla své životní číslo namalovat. A nejdříve ho namalovala jen se srdcem uprostřed a v tom srdci byl namalovaný symbol démona. Nejdříve mě to vyděsilo.
Když jsem si s ní o tom obrázku začala povídat, řekla mi, že:
  • Nesnáší to, že osmičky mohou být panovačné, mají rády moc a potřebují vést.
  • Že ona přece nemusí být za každou cenu vůdce, a že v pohádkách vždy ti, co chtějí moc, jsou ti zlí…
  • Že osmička je pro ni to nejhorší číslo a jiná čísla jsou tak SUPER!
A potom jsme si povídali dále. A ona pak s úsměvem překreslila to srdce a namalovala tohle:
Srdce, které je rozpůlené napůl. Na jedné straně je usměvavý smajlík a na té druhé ten smutný. 
Protože pochopila, že neexistuje blbé a dobré číslo. Neexistuje špatný a skvělý člověk.
 
Protože každý člověk dokáže být dobrý i zlý. Má své temno a má svou zář. A vždy je to jedna strana té samé mince. Jen záleží, čemu věnujeme svou pozornost, co rozvíjíme, na čem pracujeme. Čemu dáme přednost a jak to kultivujeme.
Má dcera tím obrázkem ukázala, že přijímá svůj dar. A že přijímá i to, že to, co je jejím darem, je zároveň i jejím temnem. 
Umět lidi vést je dar, který dostala. Ale ten dar má dvě strany. Když bude pracovat a zdokonalovat své umění vést lidi nenásilně, s respektem a vlastním příkladem, bude to OPRAVDOVÝ DAR A BUDE KONAT DOBRO.
A nebo svůj dar zanedbá, nebude se o něj starat, nechá ho být nebo ho začne, třeba něvědomě, ZNEUŽÍVAT. JEJÍ DAR SE STANE  NÁSTROJEM MANIPULACE, TLAKU ČI NÁSILÍ.
A takto nevědomě, bohužel, chodí po světě mnoho a mnoho lidí. A své dary zahazují. Někdy jsou „dobří“ a někdy se jim nedaří. A pak si vyčítají. Mají strach a nedůvěru. V sebe i ostatní. Nevěří si. Protože na sobě vidí  jen to špatné, to nedostatečné. A to chtějí zahodit, skrýt – před sebou i ostatními. A ostatní obdivují. Jak jsou super, ale oni sami… :(. Jen v sobě tu hodnotu nevidí. 
 
Netuší, že zahazují zároveň i to, co je jejich pokladem – jejich vlastní dar!
Vše dělají většinou nevědomě, bez zastavení. Bez poznání příčiny a následků. A hledají všude venku, kdo všechno by jim mohl pomoci.
A nevědí, že všechnu moudrost světa mají u sebe. Vždy po ruce. 
A já se Tě zeptám:
Staráš se o své dary a talenty? Pracuješ s jejich temnem? Jsi si vědoma svých strachů, bariér a přesvědčení, která Ti ten tvůj dar znemožňují rozvíjet?
Mám pro Tebe cestu, jak ty sama si můžeš pomoci a najít svou hloubku, ihned aplikovat metody, které tě posunou dál. Protože jen ty sama víš nejlépe, CO máš uvnitř sebe. Jen potřebuješ pomoci s tím JAK.
 
A to můžeš zjistit kliknutím ZDE: CHCI SE DOZVĚDĚT VÍCE.